Ook bezig met het maken van een quantumsprong?

De laatste weken hebben me ruimte gegeven om diepgravend innerlijk werk te doen; om energetisch emotionele en mentale aspecten te helen zodat ik weer een quantumsprong kan maken. Het lukt me nog niet, maar ik weet zeker dat mijn pogingen beloond gaan worden. En niet omdat ik het volgende berichtje ontving 😉

“Sinds 8 November staat Jupiter, de gelukbrengende planeet, in zijn eigen teken in Boogschutter. Dit zal de komende 12 maanden een voelbaar positieve energie geven. Het is een uitstekende tijd om voortvarend aan de slag te gaan met verbeteringen op allerlei gebied. Toewijding zal in deze periode worden beloond. Een keerzijde van deze astrologische mooi weersvoorspelling is kans op overdrijven, op diverse fronten. Zelf grenzen stellen is raadzaam. (….)”

Overgave geen probleem, aanvaarden: oeps

Al voor anderhalf jaar doe ik pogingen om het leven te accepteren zoals het zich aandient. Ik dacht dat het met de komst van mijn zoontje ‘klaar’ was, maar nog steeds zitten er verlangens op financiën, het voeren van mijn bedrijf en relaties. Hoe veel moet ik in “Het Lot” geloven? En wat maakt het zo moeilijk om te accepteren dat het is zoals het is?

Het lukt me regelmatig om ‘het’ los te laten en dan stap ik in een soort bubbel waarin alles in balans is. Dan voel ik een diepe verbinding, een diepe liefde en aanvaarding van mijn levensbestemming. Dan voel ik weer de vreugde van het leven, maar later ook de twijfel. Maar als ik dan weer in balans ben, komen antwoorden en oplossingen uit het niets. Nou ja 😉 zo werkt het dus. En als ik weer teveel op één gebied bezig ben, dan verlies ik mijn gevoel van overgave en zit ik zo weer in de hieperdepiep gevoel. Dat uit zich in moeilijk slapen, meer eten, nou ja, en dat soort dingen.

Energieniveau 310 Bereidheid = overgave, Energieniveau 350 Aanvaarding

Maar wat is er zo moeilijk aan om in het oog van de storm te staan en te blijven? De vortex. Het betekent loslaten van dingen waarvan ik dacht dat ik het zo wilde of dat het zo zou gaan. Of omdat men het zo vindt. Het betekent dat het leven zelf mij gaat sturen. Maar dat deed het toch al? Is het een vertrouwenskwestie? Pfff. Nog één stapje, zeg maar. En dan volgt de quantumsprong naar ‘aanvaarding’ (Uit: Power vs Force, David R. Hawkins).